Latex matrassen

Het latex matras wordt steeds populairder bij het grote publiek en heeft de laatste jaren een goede reputatie opgebouwd. Deze goede reputatie heeft het latex matras niet voor niets opgebouwd, velen slapen als een roos op dit matras. Een latex matras bestaat, zoals de naam al zegt, uit latex. Dit wordt ook wel rubber genoemd. Dit materiaal is zeer rekbaar en veerkrachtig. Latex wordt vervaardigd uit synthetische of natuurlijke latex. Sura woninginrichting gebruikt alleen latex dat voornamelijk natuurlijk vervaardigd is. Dit natuurlijke latex wordt gemaakt door het oogsten van het sap uit rubberbomen. Deze bomen groeien vooral in gebieden met een tropisch klimaat, zoals Azië en Zuid-Amerika. Er worden kleine inkepingen gemaakt in de boomschors waarna het melkachtige sap wordt opgevangen in een emmer. Hierna wordt het getransporteerd voor verwerking.

Bij het verwerken van het sap tot latex schuim zijn er twee belangrijke processen: het productieproces van het traditionele latex schuim en het Talalay latex productieproces. Nadat het traditionele latex gemaakt is kunnen er aanvullende stappen genomen worden, het Talalay proces, waardoor het eindproduct een open celstructuur krijgt en de kwaliteit van het latex aanzienlijk verbeterd wordt en nog veerkrachtiger is.

Latex matrassen zijn in verschillende hardheden te krijgen. Sura woninginrichting biedt zowel de Soft en het Medium aan en leverbaar in alle maten.

Voordelen latex matrassen Latex

Zoals we hierboven al beschreven zijn Latex matrassen populair. Maar waarom doet u er precies goed aan om een Latex matras aan te schaffen? Hieronder een aantal voordelen van het latex matras op een rij gezet:

  • Comfortabel
  • Duurzaam
  • Ondersteunend
  • Eco-vriendelijke matraskeuze
  • Natuurproduct
  • Anti-allergisch en anti-huisstofmijt

Geen producten gevonden die aan uw selectie voldoen.