Polyether (vaak aangegeven met SG 25, SG,30, SG 40 e.d.)

SG staat voor soortelijk gewicht wat een blok koudschuim of polyether per kubieke meter weegt. Hoe hoger het soortelijk gewicht, hoe langer de gebruiksduur. SG heeft niets met de hardheid te maken wel met veerkracht en de gebruiksduur. De SG-waarden beginnen bij een lage SG-waarde van SG20 tot een hoge SG-waarde van SG60.

De hardheid wordt niet uitgedrukt in SG maar in kpa. Heel zacht schuim zoals traagschuim
heeft een kpa van 2.2 een stevig zit kussen een kpa van 5,5.

Deze matrassen bieden een matige lichaamsondersteuning. De warmte-isolatie is goed. Polyethermatrassen hebben een redelijke vochtdoorlating en zijn door hun geringe gewicht eenvoudig te hanteren.

Ben je op zoek naar schuimrubber met een langere levensduur en /of zwaardere belasting?
Kies dan voor Polyether SG35 of Polyether SG40.

 • Goedkope matrassen
 • Veerkrachtig en flexibel
 • Toepassingen waar het niet intensief
  gebruikt wordt (geld voor SG 25)

Koudschuim

HR – polyether ( High Resilience ), ook wel koudschuim genoemd, is een duurzaam polyether met een zeer hoge veerkracht. Het product wordt gekenmerkt door een onregelmatige celstructuur met gebroken celwanden. Hierdoor heeft dit type polyether hoge comfort- en ventilatie eigenschappen. Binnen ons assortiment hebben wij diverse types die voldoen aan de California CTB 117 – 2013 en FMVSS 302 norm.

 • Hoge veerkracht
 • Lange gebruiksduur
 • Goed ventilerend vermogen
 • Goede conformiteit
 • Voor toepassingen waar hoge kwaliteit vereist is
 • Zitkussens banken en stoelen
 • Kwaliteit’s matrassen
 • Afdekking pocketvering matrassen
 • Basis voor traagschuim matrassen
 • Topdek matrassen
 • Voldoet aan de brand veiligheid’s eis MVSS 302

Traagschuim

Visco-elastisch schuim is een materiaal dat wanneer het wordt ingedrukt langzaam in zijn oorspronkelijke vorm terugkeert. Dat kan ongeveer 0,5 tot 5 seconden duren.

Voor NASA werd een materiaal ontwikkeld om de druk te verlagen voor de astronauten tijdens de lanceringen. Later bleek dit materiaal ook uitermate geschikt te zijn voor de gezondheidszorg door haar unieke drukverlagende eigenschappen. Veel ziekenhuizen en fysiotherapeuten gingen gebruik maken van vormschuim produkten.

Doordat het schuim temperatuurgevoelig is, past het zich aan aan de lichaamswarmte van de slaper. De lichaamsdruk wordt daardoor gelijkmatig verdeeld en zorgt ervoor dat de spieren zich optimaal kunnen ontspannen.

Inmiddels wordt het materiaal ook aan de consument aangeboden. Overigens worden verschillende namen gebruikt voor hetzelfde materiaal, zoals traagschuim, Nasaschuim, Smartfoam, Slow motion,

Latex (schuimrubber)

Latexmatrassen (ook wel: schuimrubbermatrassen) bestaan uit een blok van zachter of harder geschuimde, natuurlijke en/of synthetische rubberdeeltjes. De meeste latexmatrassen bestaan uit een combinatie van synthetische rubbermengsels en natuurlatex, omdat hun duurzaamheid en elasticiteit over het algemeen gunstiger is dan die van matrassen van 100% natuurlatex.

Latexmatrassen zijn zeer puntelastisch, wat wil zeggen dat ze zich plaatselijk zeer goed voegen naar de erop uitgeoefende druk. Bij elke belasting reageren ze met een goed aangepaste tegendruk. Bovendien remmen latexmatrassen bacteriegroei, wat dus de hygiene ten goede komt.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat latexmatrassen soepeler, taaier en sterker zijn dan polyethermatrassen.

Kortom: latexmatrassen zijn goed conformerend, goed warmte-isolerend en voldoende vochtdoorlatend.

De matrassen van Sura woninginrichting zijn in verschillende hardheden te krijgen. Wij bieden zowel Soft, Medium en Hard aan en leverbaar in alle maten.